De sterke toename van het uitgeleende bedrag is mogelijk een gevolg van de fors gestegen energieprijzen. Sinds 2013 is er al meer dan 1 miljard euro uitgeleend via het Warmtefonds.
In het afgelopen jaar ging dat geld vooral naar zonnepanelen (37 procent), beglazing (18 procent) en warmtepompen (15 procent). Ook voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en isolerende deuren werd geld geleend. Dit zijn dan ook over het algemeen de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen.
Sinds eind 2022 kunnen huishoudens tot een gezamenlijk inkomen van 60.000 euro ook een renteloze lening bij het Warmtefonds krijgen. Dit komt mede door een extra overheidsbijdrage. Die lening is ook vijf jaar aflossingsvrij. Daarna lossen leners af naar draagkracht, dus alleen als ze het kunnen betalen.
Deze ontwikkelingen tonen aan dat steeds meer huiseigenaren en VvE's zich bewust zijn van de voordelen van verduurzaming en bereid zijn te investeren in energiebesparende maatregelen. Het Warmtefonds speelt hierin een belangrijke rol door financiële ondersteuning te bieden en zo duurzame initiatieven te stimuleren.
Wil jij weten wat voor jou verstandig is? Onze hypotheek adviseurs zijn op de hoogte van de verschillende regelingen en mogelijkheden. Maak vrijblijvend een afspraak op een van onze kantoren voor meer informatie.