Stijgende huizenprijzen, maar toch een toename van starters op de markt

19/9/2024

De prijzen van koopwoningen zijn afgelopen tijd flink gestegen. Vergeleken met vorig jaar zijn ze bijna 11% hoger. Maar wat ook opvalt: het aantal verkochte huizen is in juli met meer dan 27% gestegen! Dit is de grootste groei sinds 2020.

Deze cijfers komen uit het rapport 'Prijzen bestaande koopwoningen juli 2024' van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een interessant én positief detail: onder de kopers zitten veel starters!

Ideale starterswoningen

Een belangrijke reden hiervoor is dat particuliere verhuurders hun panden verkopen, volgens diverse bronnen. Door nieuwe regels, zoals de Wet betaalbare huur, is het voor hen minder aantrekkelijk om deze panden te verhuren. Hierdoor komen deze woningen, vaak kleinere appartementen, op de markt. Dit zijn ideale starterswoningen, omdat ze vaak binnen het hypotheekbudget van jongere kopers passen.

Hulp bij het afsluiten van een startershypotheek

Het resultaat? Meer dan de helft van de huizenkopers van afgelopen tijd was jonger dan 35 jaar! Toch moeite om je startershypotheek rond te krijgen? Geen paniek! Misschien kun je gebruikmaken van extra financieringsmogelijkheden, zoals de starterslening of andere regelingen. Wij bij Van Loon helpen je graag om alle opties in kaart te brengen en samen te kijken naar de beste oplossing.

Wij zijn op de hoogte van de regels en weten hoe we starters goed op weg kunnen helpen. Dus ben jij van plan om je eerste huis te kopen? Met bieden met zekerheid vergroot jij jouw kansen als starter. Neem contact met ons op en wij staan voor je klaar. Laat hieronder je gegevens achter en wij berekenen jouw maximale hypotheek!

Wist je trouwens dat je met Bieden met Zekerheid wel 4x meer kans hebt op jouw koophuis? Meer informatie het whitepaper downloaden? Klik dan hier >

contact

Vul hier je

Gegevens in