Ben jij bij de Open Huizen Dag op zaterdag 5 oktober?

1/10/2024

Op zaterdag 5 oktober 2024 is het weer tijd voor de landelijke NVM Open Huizen Dag, dé belangrijkste huizendag van het jaar! Dit is jouw kans om zonder afspraak en geheel vrijblijvend te gaan kijken bij huizen die te koop staan.

Het NVM Open Huis is een landelijke huizendag die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze dag vindt elk voor- en najaar plaats op een zaterdag, van 11.00 tot 15.00 uur. Als woningzoeker kun je op deze dag zonder afspraak verschillende te koop staande huizen bezoeken. Huizenverkopers uit heel Nederland doen mee aan deze belangrijke dag, die telkens weer duizenden bezoekers trekt.

Ben je op zoek naar een huis? Dan is het heel aantrekkelijk om in de regio van jouw keuze zonder afspraak meerdere huizen te bezichtigen en met elkaar te vergelijken. Voor huiseigenaren die hun woning willen verkopen, biedt de NVM Open Huizen Dag de mogelijkheid om hun huis aan een breder publiek van geïnteresseerden te presenteren. Een mooie kans voor zowel huiseigenaren als geïnteresseerden in een nieuwe koopwoning.

De huizenmarkt

Zoals je weet, blijft de huizenmarkt spannend, maar dit biedt ook mooie mogelijkheden. De lonen blijven stijgen en de hypotheekrente daalt, wat een positieve invloed kan hebben. Helaas kan dit er ook voor zorgen dat de huizenprijzen verder stijgen.

Niet alleen de krapte op de woningmarkt drijft de prijzen op, maar ook de stijgende salarissen en de dalende hypotheekrente spelen een rol. Hierdoor kun je als huizenkoper meer lenen, wat het makkelijker maakt om een hoger bod uit te brengen op je droomhuis.

Daling versus stijging

Een aantal jaar geleden zagen we dat de huizenprijzen daalden door stijgende hypotheekrentes en economische onzekerheden. Maar sinds begin vorig jaar is er weer een opwaartse trend te zien. Die stijging zette door in 2024, en alle signalen wijzen erop dat dit ook volgend jaar zal aanhouden.

Betaalbare woningen

Een gevolg hiervan is dat steeds meer mensen de Randstad verlaten en naar andere delen van Nederland verhuizen, waar woningen nog betaalbaarder zijn. Dit zorgt voor een stijgende vraag in die regio’s, wat de prijzen buiten de grote steden kan opdrijven.

Belang van de hypotheekrente

De hoogte van de hypotheekrente speelt hierbij een belangrijke rol. Afgelopen zomer is de rente gedaald en er is een kans dat we de komende tijd opnieuw een daling zien. Een lagere rente betekent dat je meer kunt lenen zonder dat je maandlasten stijgen. Dit kan net dat beetje extra ruimte geven om je droomhuis te bemachtigen.

Breng je financiële situatie in kaart en doe de gratis hypotheekcheck!

Droom je van een nieuw huis? Dan is het verstandig om je financiële situatie goed in kaart te brengen en de ontwikkelingen op de woningmarkt nauwlettend te volgen. Bij ons kun je gebruikmaken van de Gratis Hypotheek Check. Wij berekenen op basis van jouw persoonlijke situatie de maximale hypotheek.

contact

Vul hier je

Gegevens in