Van Loon

Bij Van Loon bent u op het goede adres voor uw verzekeringen en hypotheken. Het kiezen van de juiste verzekering of een hypotheek zowel privé als zakelijk kan complex zijn. Wij helpen u graag door u te adviseren, samen de best mogelijke oplossing te bedenken en deze vervolgens tot in de puntjes goed voor u te regelen.

Verzekeringen

Onze klanten zijn verspreid over heel Nederland en België. Door onze decennialange ervaring zijn wij een sterke partner voor het MKB en in het bijzonder voor de transportsector. Met onze kennis en ervaring kunnen wij de risico's verbonden aan uw bedrijf snel en volledig doorgronden.

Hypotheken

De hypotheekspecialisten van Van Loon geven onafhankelijk hypotheekadvies en hebben de mogelijkheid om bij alle Nederlandse hypotheekbanken een hypotheek onder te brengen. U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvende hypotheekcheck, verhoging van uw hypotheek voor verbouwing of als u zich oriënteert op een nieuw pand.

We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de hypothekenbranche en helpen u graag met het verkrijgen van een hypotheek of u ondernemer bent of niet. Wij kennen de markt en weten de juiste route te vinden om een passend advies te geven en het beste aanbod te doen.

Pensioenen

Een goed pensioen is maatwerk, dat weten de pensioenadviseurs van Van Loon als geen ander. Uw persoonlijke omstandigheden, wensen en verwachtingen spelen hierbij een grote rol. Iedere situatie is immers uniek en de beste oplossing voor u dus ook.

Zet nu de juiste stap en overleg eens met onze pensioenadviseurs. Wij kunnen u alles vertellen over AOW, lijfrentes en wat verder komt kijken bij een pensioenvoorziening.

Volmacht

De verbondenheid met ons Volmachtbedrijf, Van Loon Volmacht B.V., geeft ons de extra handvatten om u deze kwaliteit in onze totale dienstverlening te bieden.

Service

Bij Van Loon houdt het niet op bij het afsluiten van de verzekering of de ondertekening bij de notaris. Onze service gaat verder. Wij zorgen er voor dat alle financiële en verzekeringstechnische zaken op elkaar zijn afgestemd en ook up to date blijven.  Wij blijven met u meedenken. Op deze manier loopt u nooit risico maar betaalt u niet voor onnodige producten.


Geschiedenis

Van Loon is ontstaan vanuit twee bedrijven: familiebedrijf Van Loon Assurantiën en FDC Breda. 

Van Loon Assurantiën: sinds 1938

Van Loon is sinds jaar en dag gevestigd in Dordrecht. Al in 1938 begon Piet van Loon met het verzekeringsvak. Eerst op kleine schaal vanuit de huiskamer waarbij huis aan huis allerlei soorten verzekeringen werden aangeboden. Langzaamaan groeide het bedrijf en met de inbreng van de beide zoons Peter en Anton werd de weg tot het opbouwen van een sterk regionaal en degelijk verzekeringskantoor in een stroomversnelling gebracht.

Vanaf 1984 kreeg Van Loon Assurantiën een nieuwe status erbij en wel van Volmachtkantoor. In het kort betekent dit dat wij snel en correct zelfstandig polissen kunnen leveren. Ook bij schade zijn snelheid en een objectieve opstelling onze kernwoorden. Er zijn volmachten van o.a. AEGON, ASR, Reaal, Nationale Nederlanden, Avéro achmea, DAS Rechtsbijstand en ARAG Rechtsbijstand.

Sinds de jaren ‘90 zijn de ontwikkelingen snel gegaan, waarbij wij ons zowel richten op de particuliere als de zakelijke markt. Met Marcel van Loon, de derde generatie Van Loon aan het roer, geven nieuwe medewerkers en nieuwe doelgroepen ons bedrijf een stevige impuls.

Het karakteristieke pand van Van Loon in Dordrecht

FDC Breda

In juli 2019 heeft Van Loon Assurantiën FDC Breda overgenomen. 85% van de aandelen van FDC Breda kwam hierbij in handen van het Dordrechtse Van Loon Assurantiën. De resterende 15% blijft in het bezit van FDC Breda mede-eigenaar Chris Luiijf, die als partner verbonden blijft.

FDC Breda is in 1996 gestart door Pierre van der Westen en is uitgegroeid tot één van de meest succesvol kantoren voor verzekeringen en hypotheekadvies in Breda. Het Bredase kantoor staat vooral bekend om de persoonlijke klantbenadering en enorme kennis van de markt en het vak. Door deze overname is er een fris nieuw bedrijf ontstaan met Marcel van Loon en Chris Luiijf in de directie. Een bedrijf wat met bijna 40 collega’s op twee vestigingen (Dordrecht en Breda) verdere stappen maakt om u optimaal van advies te blijven voorzien, nu en in de toekomst. Hierbij draait het altijd om onze persoonlijke aandacht voor u.

Modern pand van Van Loon in de binnenstad van Breda