Van Loon ondersteunt webinar cyberrisico’s Datto

28 september 2021
Van Loon ondersteunt webinar cyberrisico’s Datto

Cybersecurity is een hot topic. Dit weekend werd nog bekend gemaakt dat 1 op 5 bedrijven getroffen wordt door een cyberaanval. De risico’s die zo’n cyberaanval voor uw bedrijfsvoering met zich meebrengen zijn aanzienlijk, maar met goede preventieve maatregelen zijn veel van de risico’s af te stoppen. Aanvullend kan een goede cyberverzekering u helpen op het moment dat zich toch een incident voordoet. Toen de vraag kwam van Datto om hen te ondersteunen in een webinar voor hun klanten, hoefde onze adviseur Verzekeringen Margriet Lagendaal geen twee keer na te denken.

Voorkomen is beter dan genezen

“Vanuit Van Loon zie ik momenteel een enorme toename in cyber-incidenten die grote gevolgen hebben voor grote, maar ook zeker voor kleine organisaties. Helaas had dit in veel van de gevallen simpel voorkomen kunnen worden. In het webinar bespreken we hoe een klant preventief al veel kan doen om de risico's te beperken. Maar ook waar een cyberverzekering kan helpen, mocht zich toch een incident voordoen” vertelt Margriet.

Een cyberverzekering hoort er bij

“Organisaties worden steeds digitaler, zeker in de afgelopen anderhalf jaar heeft dit een enorme vlucht genomen. Cyberrisico’s wegen steeds zwaarder op de bedrijfsvoering. Ga zelf maar na hoeveel u digitaal uitvoert. Kunt u uw werk nog doen zonder computer, internet of e-mail?” Margriet vervolgt: “Laatst is er nog een grote schadepost ontstaan door het versturen van een verkeerde bijlage bij een e-mail. Hierin stonden persoonsgegevens en de geschatte schade liep op tot boven de €200.000,-. Het gaat dan om serieuze bedragen.”

Meer weten over een cyberverzekering?

Wilt u meer informatie over een cyberverzekering? De adviseurs van Van Loon vertellen u graag meer en helpen u de juiste verzekering voor uw bedrijf vinden. Neem vandaag nog contact op met Van Loon.

Interesse om een cybertraining te volgen? Schrijf u dan nu in voor de Van Loon Cyberbewust training.

Meer informatie?