DOORZETTERS: veerkrachtig ondernemen

28 december 2020
DOORZETTERS: veerkrachtig ondernemen

Ondernemen in coronatijd valt niet mee. Veel ondernemers hebben hun business anders moeten inrichten om te voldoen aan de huidige maatregelen. Ondanks de vaak ingrijpende veranderingen, biedt deze periode ook kansen. Wij vroegen twee van onze klanten hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren.

 

Frans Dilven – Directeur en eigenaar bij Mega Collections, importeur en exporteur van decoratie artikelen voor je tuin, balkon en terras.
Frans: “De afgelopen periode heeft een behoorlijke impact gehad. Om coronaproof te kunnen werken, hebben we ons kantoor volledig heringericht om voldoende afstand te kunnen garanderen. Indien mogelijk zijn we thuis gaan werken. Deze omschakeling is gelukkig vlot verlopen, doordat het IT-landschap van ons bedrijf daar al helemaal op ingericht was. Ik ben blij dat we op dit soort zaken altijd heel scherp zijn. Voor je onderneming is het belangrijk om te anticiperen en niet afwachtend te zijn, want dan sta je stil. In ons geval was het ook niet mogelijk om stil te staan, aangezien de vraag de afgelopen periode gigantisch is gestegen. We hebben met ons hele team alle zeilen bij moeten zetten, om de klanten te kunnen bedienen en ook de nieuwe regels en normen daarbij in acht te houden. Flexibiliteit was hierbij belangrijk. In dat opzicht hebben we nauwelijks tijd gehad om lang bij de maatregelen stil te staan. We hebben de nieuwe regels telkens direct opgepakt en toegepast, waardoor ons bedrijf ondanks de nodige aanpassingen een enorme groei heeft doorgemaakt. Daar ben ik trots op!”


Gijs van Campen – Tandprotheticus en behandelaar bij Tandtechniek en Laboratorium van Beijsterveldt
Gijs: “In maart hebben we de praktijk zes weken moeten sluiten. Dit was een uitgelezen kans om het digitaliseren van onze tandprothetiek mogelijk te maken. Daardoor kunnen we nu diverse digitale technieken inzetten voor het ontwikkelen van o.a. protheses, terwijl we dit voorheen handmatig uitvoerden. Als gevolg hiervan is de praktijk sinds kort uitgebreid met een laboratorium. Een mooie kans die we volledig hebben benut. Inmiddels werken we weer op volle kracht. Onze werkomstandigheden zijn daarin minimaal veranderd. We voldoen altijd al aan de hoge hygiënestandaarden, waardoor we de veiligheid van de patiënten kunnen waarborgen. Fijn dat onze patiënten hierin ook vertrouwen hadden. In de behandelkamer is in dat opzicht niets veranderd, maar wel daarbuiten. De grootste uitdaging was de wachtkamer. Om de 1,5 metermaatregel te waarborgen is een volle wachtkamer verleden tijd. We zijn nu extra scherp op de doorstroming van patiënten en op tijdmanagement. Dat is prettig voor zowel de patiënt als voor ons. We gaan dit zeker ook in de normale omstandigheden zo houden.”

Meer informatie?