Hypotheekverstrekking is maatwerk

Hypotheken
Hypotheekverstrekking is maatwerk

Heeft u uw droomhuis gevonden en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn qua hypotheek? Er komt een hoop kijken bij de aankoop van een woning. Welke maandlasten kan ik mij veroorloven? Voor welk bedrag kan ik een hypotheek afsluiten? Is dit voldoende voor het kopen van mijn droomhuis?

Deze vragen krijgt u helder in een persoonlijk gesprek met een van onze hypotheekadviseurs. Onze adviseurs staan klaar met persoonlijk advies en uitgebreide service. U wordt volledig ontzorgd in de administratieve rompslomp, krijgt advies over de mogelijke valkuilen en krijgt meer inzicht in uw mogelijkheden om tot aankoop van uw nieuwe huis over te gaan. Samen met u zetten wij uw wensen op een rijtje. Van Loon kijkt graag persoonlijk naar elke situatie en ziet het als uitdaging om voor u een best mogelijke oplossing te realiseren. Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Lees hieronder het verhaal van een van onze klanten.

Persoonlijke benadering 

Een ouder echtpaar uit de omgeving van Breda was op zoek naar een nieuwe woning om kleiner te gaan wonen. Daarbij wilde ze graag profiteren van de lage hypotheekrente om hun maandlasten te verlagen. Onze hypotheekadviseur ging aan de slag om de mogelijkheden voor het echtpaar te onderzoeken. Daaruit kwam echter naar voren dat om verschillende redenen de nieuwe hypotheek niet binnen de standaard toetsingsvorm zou vallen. Dit is een toets waarbij rekening wordt gehouden met volledige hypotheekaflossing. Het echtpaar zou op korte termijn met pensioen gaan en een pensioeninkomen ontvangen. Dat inkomen lag echter lager dan het huidige inkomen van het echtpaar, waardoor het afsluiten van een hogere hypotheek voor hen niet mogelijk was via de standaard toetsingsvorm. Zelfs niet wanneer de nieuwe hypotheek lagere maandlasten met zich mee zou brengen.  

Afhankelijk van uw situatie is het echter niet altijd nodig uw hele hypotheek af te lossen. Voor uw maandlasten kan het immers ook gunstig zijn om een (groot) deel van uw hypotheek aflosvrij te behouden. Daarop ging onze hypotheekadviseur andere mogelijkheden voor het echtpaar onderzoeken. Onze hypotheekadviseurs hebben veel ervaring en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Door middel van het opstellen van een maatwerk dossier hebben we een mogelijkheid gevonden om toch een geschikte hypotheek met lagere maandlasten voor het echtpaar te realiseren. Hierbij is de standaardtoets losgelaten en in plaats daarvan gekeken naar de werkelijke maandlasten. Dit betekent dat de maximale hypotheek die verstrekt kan worden, vaak hoger is dan de standaardtoets zou toelaten. Deze aanpak zorgt ervoor dat hypotheekverstrekkers beter en flexibeler omgaan met individuele situaties. Van Loon kijkt persoonlijk naar elke individuele situatie en blijft altijd meedenken om het gewenste resultaat te behalen. Dankzij onze persoonlijke benadering en eerlijke advisering heeft het echtpaar uiteindelijk een mooie nieuwe woning kunnen aankopen!


Wilt u meer informatie over het afsluiten van uw hypotheek? Onze hypotheekadviseurs gaan graag voor u op zoek naar de beste oplossing! Neem contact op via ons contactformulier voor een persoonlijk gesprek.