Hij wil verhuizen, maar Wendy wil voor geen goud uit haar droomhuis weg: “Ik slaap er slecht van!”

Hypotheken
Hij wil verhuizen, maar Wendy wil voor geen goud uit haar droomhuis weg: “Ik slaap er slecht van!”

Wendy (45) en Mark (48) hebben het financieel gezien prima voor elkaar. Zij heeft haar eigen communicatiebureau en hij werkt als salesmanager bij een IT-bedrijf. Samen met hun twee kinderen wonen ze inmiddels alweer bijna zes jaar in hun droomhuis in Ulvenhout. Toen ze dit huis kochten moest er heel wat gebeuren, maar na heel veel ‘bloed, zweet en tranen’ spreken ze echt over hun droomhuis. Verhuizen is dus echt geen optie voor ze. Toch is dit onderwerp al een paar keer ter sprake gekomen. Mark wil namelijk graag profiteren van de gunstige hypotheekrente van dit moment. Wie wil er niet maandelijks wat extra’s overhouden?

Wendy: “In gesprekken met vrienden en familie hoorden we geregeld over de historisch lage hypotheekrente. Ook in de media wordt er steeds gezegd dat je hier nu gebruik van moet maken. Maar daar konden wij niets mee, want ondanks dat zo’n lage rente erg aantrekkelijk klinkt, is verhuizen voor ons geen optie. Toch begon Mark steeds vaker over die lage hypotheekrente en wat dat ons elke maand zou kunnen opleveren. Hij zat ook af en toe op Funda te zoeken naar andere woningen. Ik werd er erg onzeker van. Ik ben namelijk nog steeds stapelverliefd op ons huis.”

Trigger

Mark: “Elke maand wat geld overhouden. Dat klonk zo goed, dat ik er toch steeds vaker door werd getriggerd. Dus ging ik uitzoeken of wij ook konden profiteren van de gunstige hypotheekrente. Ik heb me een paar avonden gebogen over hypotheekaanbiedingen en -voorwaarden en begon ook wat rond te kijken op Funda. Maar natuurlijk merkte ik dat verhuizen het verboden woord werd in gesprekken tussen Wendy en mij. Wat er ook gebeurde, Wendy wilde voor geen goud weg uit dit huis. Daarom nam ik onze huidige hypotheek onder de loep en zocht ik uit wat oversluiten van de hypotheek zou betekenen voor ons. Al vrij snel kwam ik erachter dat er tegenover het oversluiten van onze huidige hypotheek een flinke boete stond. Dat leverde uiteindelijk niet voldoende voordeel op. Maar het vooruitzicht van dat extra zakcentje kreeg ik niet uit mijn hoofd. Over andere huizen durfde ik niet meer te beginnen thuis, daarom schakelde ik een hypotheekadviseur van Van Loon in. Ik vroeg haar om samen met mij al onze mogelijkheden te onderzoeken.”

Roet in het eten

Mark: “Volgens onze hypotheekadviseur was oversluiten voor ons inderdaad niet aantrekkelijk. Onze korte resterende rentevaste periode van onze bestaande hypotheek en hoge boeteclause die daarmee gepaard zou gaan, gooide roet in eten. Hoewel het voor ons niet leek te werken, was onze hypotheekadviseur erop gebrand een voordeliger alternatief te kunnen bieden. Uiteindelijk wees zij mij op de mogelijkheid om onze hypotheek die nog voor vijf jaar vaststond, opnieuw voor vijf jaar vast te zetten tegen de lage rente van nu. Op deze manier kunnen we ons huidige rentetarief van 4,8% middelen met het lage tarief en komen we toch op een flinke besparing van 1,2% per maand uit. Dat onze hypotheek nog eens vijf jaar extra vaststaat, vinden wij niet erg nu de rente zo laag is.”  

Spaarpotje

Wendy: “Ik ben blij dat Mark zo doortastend was en advies heeft gevraagd. Ik slaap weer rustig nu ik weet dat ik voorlopig in mijn droomhuis kan blijven wonen. Van het geld dat we nu maandelijks overhouden, willen we volgend jaar samen met de kinderen een mooie reis gaan maken. Over de bestemming zijn we het nog niet eens, maar daar komen we vast wel uit. ” 

 

Wil jij net als Wendy en Mark maandelijks iets extra’s overhouden, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Neem contact op met een van onze adviseurs! Die geven antwoord op al je vragen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de hypotheekbranche.