Geen hoge boete, toch lagere maandlasten

Hypotheken
Geen hoge boete, toch lagere maandlasten

Met een hypotheekrente op een historisch laag niveau is nu het moment om eens na te denken over uw bestaande hypotheek. Hiervoor hoeft u niet gelijk te verhuizen of te verbouwen, door de lage hypotheekrente kan het lonen om te kijken naar het oversluiten van uw huidige hypotheek. Zelfs met een boeteclausule kunt u op korte termijn mogelijk profiteren van lagere maandlasten.

Natuurlijk kunt u niet zomaar afstappen van uw huidige hypotheekafspraken. Het afkopen van een hypotheek moet wel mogelijk zijn volgens de voorwaarden van uw huidige hypotheek. Bij het oversluiten van een hypotheek worden mensen afgeschrikt door de boeteclausule. Hierdoor nemen ze vaak niet de stap om hun mogelijkheden te laten onderzoeken. Zonde! Van Loon ziet het oversluiten van hypotheken als uitdaging om voor u zo laag mogelijke maandlasten te realiseren, hierin is meer mogelijk dan mensen vaak denken. De ervaring van onze hypotheekadviseurs leert dat er al voldoende kansen zijn als uw hypotheek langer dan twee jaar geleden is afgesloten. De moeite van het onderzoeken waard toch? Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees hieronder het verhaal van een van onze klanten.  

Persoonlijke situatie

Een gezin uit Bavel wilde graag profiteren van de lage hypotheekrente en schakelde Van Loon in om hun mogelijkheden te onderzoeken. Tijdens het persoonlijke gesprek met een van onze hypotheekadviseurs werd duidelijk dat de hypotheek van het gezin nog vijf jaar vaststond. Daarop ging onze adviseur onderzoeken of het oversluiten van de hypotheek een verstandige keuze zou zijn voor het gezin. Dit is namelijk mede afhankelijk van de bestaande hypotheek, de looptijd, de hypotheeksoort, de boeteclausule van de huidige hypotheek, maar vooral de wensen van de klant.

Al snel werd duidelijk dat oversluiten van de hypotheek voor dit gezin niet aantrekkelijk was, door de korte looptijd van hun huidige hypotheek en hoge boeteclausule die daarmee gepaard zou gaan. Voor onze adviseur dus de uitdaging om toch lagere hypotheeklasten te kunnen realiseren. Onze hypotheekadviseurs hebben veel ervaring, kennen de markt en weten daardoor altijd een route te vinden om passend advies te geven. In plaats van het oversluiten van de hypotheek is in dit specifieke geval ervoor gekozen om de bestaande hypotheekafspraken met vijf jaar te verlengen bij de huidige hypotheekverstrekker tegen een gunstigere hypotheekrente. Hierdoor hebben we voor het gezin op korte termijn toch lagere hypotheeklasten kunnen realiseren. Van Loon blijft altijd meedenken om een passend totaaladvies te kunnen geven. Daarbij is flexibiliteit en onafhankelijkheid onze kracht. Mooi om te horen dat de klant terug heeft kunnen kijken op een professionele, persoonlijke samenwerking met prettige communicatie!

Benieuwd of het oversluiten van uw hypotheek voor u kan leiden tot lagere maandlasten? Schakel een van onze hypotheekadviseurs in om voor u de beste oplossing te vinden! Neem contact met ons op via het contactformulier.