De WOLF Route: get driving

Bedrijfsverzekeringen
De WOLF Route: get driving

‘Get the app and get driving’. Dit motto beschrijft in een handomdraai de unieke lesmethode van WOLF Rijbewijsshop. Door het gebruik van een app wordt de tijd in de lesauto zo optimaal mogelijk benut. Eigenaren Raymond Wolf en Fritjof Terlingen zijn blij met de keuze om hun organisatie volledig te digitaliseren.

Bij WOLF Rijbewijsshop kan je terecht voor rijlessen, taxiopleidingen en theoriecursussen door heel het land. En WOLF is een hele innovatieve rijschool, dat blijkt bijvoorbeeld uit de eigen app: de WOLF Route. Bredase ondernemers Raymond Wolf en Fritjof Terlingen zijn al ruim 22 jaar business partners en vertellen hierover: “De afgelopen 10 jaar hebben wij het anders aangepakt, we zijn onze landelijke organisatie volledig gaan digitaliseren. Onze fysieke winkels, waar mensen voorheen terecht konden voor meer informatie over onze rijlessen, taxiopleidingen of theorielessen, hebben we bijna allemaal gesloten. Momenteel hebben we nog twee kantoren in Breda en Vlissingen voor onze klantenservice en administratie”, vertelt Fritjof.

En route

Goede en persoonlijke begeleiding van leerlingen staat bij WOLF Rijbewijsshop hoog in het vaandel. En persoonlijk hoeft niet altijd in levenden lijve te zijn. “Juist niet”, legt Fritjof uit. “Wij gebruiken onze eigen app om meer contact te hebben met onze leerlingen. Via de app krijgen leerlingen persoonlijk advies van hun instructeur en hebben ze altijd inzicht in hun voortgang. En daarnaast kunnen leerlingen zich door middel van de app goed voorbereiden op hun rijlessen. In de app vinden zij ook instructievideo’s, examenroutes en tips & tricks. Hierdoor hoeven we minder uit te leggen en kunnen we direct in de praktijk oefenen. Zo benutten we de lestijd in de auto optimaal. Onze app helpt dus bij het verder professionaliseren van onze organisatie en zorgt voor meer uniformiteit van de rijopleiding.”

Maar de app biedt meer mogelijkheden. Raymond: “Het stukje self-service dat de app biedt, is vooral het afgelopen jaar heel waardevol geweest. Door de coronamaatregelen hebben onze auto’s een tijdje stil moeten staan. Zodra we groen licht kregen, konden de leerlingen eenvoudig en snel zelf via de app hun eigen lessen inplannen. Ook financiële zaken zoals betalingen regelen we gemakkelijk via de app. De leerlingen zijn heel enthousiast over deze aanpak.”

Nieuwe risico’s

Hoewel de moderne aanpak van WOLF veel lof krijgt, brengt het ook nieuwe risico’s met zich mee. Niet alleen op de weg. Fritjof: “Wij maken gebruik van lease-auto’s, vandaar dat onze autoverzekeringen via de leasemaatschappij verlopen. Dat was in ons geval makkelijker in plaats van dit zelf te verzekeren. Een andere hele belangrijke verzekering is nu onze cyberverzekering. Door de digitaliseringsslag van onze organisatie is onze verzekeringsvraag op dit gebied complexer geworden. Denk aan de bescherming van persoonsgegevens. Ook werken wij niet via een papieren agenda, alles verloopt digitaal via de app. Het is voor ons dus cruciaal om de risico’s op een cyberaanval af te dekken. We moeten er namelijk niet aan denken dat ons bedrijf hierdoor stilligt, vooral niet na het afgelopen jaar.”

“We hebben hiervoor Van Loon als externe partner ingeschakeld om ons op dit gebied te ondersteunen. De adviseur van Van Loon adviseerde ons om eerst een preventiescan uit te voeren, om te bekijken of onze organisatie online voldoende beveiligd was. Hierbij kijken ze bijvoorbeeld naar het gebruik van firewalls en dubbele verificatie. Door deze check is onze beveiliging nu helemaal op orde en hebben we onze cyberrisico’s verlaagd. Dat is niet alleen beter voor je bedrijf, maar ook voor de premie,” vertelt Fritjof lachend. “Zonder Van Loon hadden wij onze online veiligheid niet op die manier aangepakt.”

WOLF Academy

Bijzonder aan WOLF Rijbewijsshop is dat zij niet volgens een franchiseconstructie werken. Raymond: “Wij hebben er bewust voor gekozen om onze landelijke instructeurs en medewerkers in loondienst te nemen. Zo kunnen we de kwaliteit van onze diensten en onze service waarborgen. Wij zijn altijd op zoek naar goed opgeleide instructeurs. Dat werd de laatste jaren steeds lastiger. Vandaar wij de WOLF Academy hebben opgericht voor het opleiden van ons eigen personeel. Via de WOLF Academy kan je in één jaar de opleiding tot rijinstructeur volgen met baangarantie. Dat is een unieke formule. Door ons personeel zelf op te leiden, kunnen we constante kwaliteit bieden. Dat vinden wij heel erg belangrijk. Een extra voordeel is dat nieuwe rijinstructeurs geen inwerktijd nodig hebben, ze hebben onze werkwijze al volledig onder de knie.”

Maatwerk

Door deze constructie heeft WOLF Rijbewijsshop een groot personeelsbestand, verzuimverzekeringen zijn daarom heel belangrijk. Fritjof: “Ook hierbij helpt Van Loon ons om dit zo optimaal mogelijk te regelen. Dit type verzekering vraag namelijk echt om maatwerk. Daarom is het belangrijk dat je een partner zoekt waarop je volledig kan vertrouwen. Een aantal keer per jaar evalueren we samen met een adviseur van Van Loon de verzekeringen en kijken we wat we kunnen verbeteren. We krijgen goede tips en adviezen om te zorgen dat ons verzuim niet te ver oploopt.”

Onder één dak

“Maatwerk zien we niet alleen terug in onze verzekeringen, maar in alle financiële zaken die we bij Van Loon hebben ondergebracht”, vervolgt Raymond. “Wij hebben een vast contactpersoon die ons zowel zakelijk als privé adviseert, die is altijd op de hoogte van wat er bij ons speelt. Vandaar dat wij ook beide onze privé hypotheken bij Van Loon hebben ondergebracht. Dit was complexer dan in sommige andere gevallen. Naast onze onderneming beschikken we ook over vastgoed. Dat zijn factoren die invloed hebben op je hypotheekaanvraag. Daarbij is de expertise en ervaring van een adviseur écht een grote meerwaarde. Hierdoor hebben we onze hypotheken tegen gunstige voorwaarden kunnen afsluiten, daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Na 22 jaar ondernemerschap weten wij uit ervaring dat dat niet gemakkelijk is.”